CatalÓ / Franšais  ·  TEL. Tel. +376 741 025 · EMAIL ensprof@educand.ad
CatalÓ / Franšais  · 

Biblioteca

BANCS DE RECURSOS

Recull d'enllašos a diferents bancs de recursos educatius.

Banc de recursos: la lectura font de plaer i de coneixement 

Repositori d'informació fruit d'una tasca de col·laboració entre diversos Centres de Recursos Pedagògics (CRP) de Catalunya que formen un grup de treball en xarxa. Conté una selecció acurada de recursos relacionats amb la lectura en tot el seu abast.

 

Banc d'imatges Infermeres

El Banc d'Imatges Infermeres del Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Barcelona és el primer banc d'imatges d'accés lliure que reflecteix la feina real de les infermeres i infermers, mostrant-los en el seu rol autònom com a professionals clau del sistema de salut.

 

Banc d'imatges INTEF

Del Ministeri d'Educació i Formació Professional espanyol. Les imatges es poden descarregar gratuïtament (Inclou imatges per SASO, Microinformàtica i Estètica).

 

ÉDUTHÈQUE

El portal Éduthèque del Ministère de l'Éducation Nationale et de la Jeunesse francès proporciona als professors i estudiants una accés únic i estructurat a milers de recursos educatius digitals.

 

Institut Obert De Catalunya (IOC). Materials didàctics

Materials didàctics per alguns dels Cicles Formatius de Formació Professional que s'imparteixen a Catalunya.

 

PEXELS

Banc de fotografies i vídeos gratuïts dels millors creadors.

 

PIXABAY

Pixabay és una comunitat dinàmica d'artistes creatius que comparteixen imatges i vídeos sense drets d'autor. Tots els continguts es publiquen sota la Llicència Pixabay, que els fa segurs per utilitzar sense demanar permís o donar crèdit a l'artista, fins i tot amb finalitats comercials.

 

PROCOMUN. Xarxa de recursos educatius oberts

Espai destinat a usos educatius i d'aprenentatge, fonamentalment per part de la comunitat docent i l'alumnat, però també pel públic en general. Tothom hi podrà buscar, consultar i descarregar objectes d'aprenentatge en diferents formats.

L'Espai Procomú Educatiu és una iniciativa del Ministeri d'Educació, Cultura i Esport d'Espanya (MECD). Es concreta en un espai web que integra objectes d'aprenentatge i experiències docents i així constitueix una xarxa intel·ligent, social i distribuïda.

 

Programa Ambientech

 És un portal educatiu que pretén difondre i facilitar l'aprenentatge de les Ciències, la Tecnologia, el Medi Ambient i la Salut als alumnes d'Educació Secundària, Batxillerat i Cicles Formatius.

Aquest programa és una eina de suport per al professorat i l'alumnat que proposa treballar les ciències a l'aula mitjançant les TIC, amb l'ajuda d'activitats multimèdia que inclouen animacions atractives i exercicis d'un alt nivell d'interactivitat.

 

RACO (Revistes Catalanes amb Accés Obert)

És un repositori cooperatiu des del que es poden consultar, en accés obert, els articles a text complet de revistes científiques, culturals i erudites catalanes amb la principal finalitat d'augmentar la seva visibilitat.

 

REDALYC - Red de Revistas Científicas de América Latina y el Caribe, España y Portugal

Proporciona l'accés al text complet a una selecció de revistes científiques llatinoamericanes, espanyoles i portugueses d'àmbit multidisciplinar. La cerca és per títol de revista, àrea temàtica i país.

 

REDIB: Red Iberoamericana de Innovación y Conocimiento Científico

Proporciona l'accés al text complet de revistes científiques espanyoles i llatinoamericanes electròniques que pertanyen al moviment Open Access.

 

REDINET

És una xarxa d'informació educativa que recull investigacions, innovacions i recursos produïts a l'Estat espanyol. L'objectiu fonamental és compilar documentació educativa per tal de facilitar-ne la conservació, difusió i ús. Des de la seva creació el 1985, recopila milers de referències bibliogràfiques i documents a text complet. Pel seu volum documental, és un instrument imprescindible per a la formació inicial i l'actualització contínua del professorat i de gran valor per als investigadors, alumnes i administradors de l'Educació.